Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Eller så gör ni som äventyrarscouterna Piraterna och bestiger ni Kebnekaise!

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Avdelningen bygger allt på att vi lär oss lösa olika uppgifter genom att samarbeta patrullvis. Varje patrull har en patrulledare och en vice patrulledare som får ta lite mer ansvar och ser till att gruppen håller ihop och har kul tillsammans.

Terminsprogrammet planeras utifrån vad vi tycker är roligt, och går ut på att bygga vidare på kunskaperna från Spårar- och Upptäckaravdelningarna, genom att utmana sig själv och lära sig nya saker genom spännande äventyrsaktiviteter. Vi är ofta utomhus och sysslar med friluftsliv, till exempel gillar vi att elda och paddla.

Vi åker på sommarläger och övernattar i vindskydd och tält på hajker året om. Vi tävlar, leker, lagar mat, pysslar med hantverk och mycket annat. Ibland träffar vi
andra scouter som vi lär känna och som kanske blir våra nya
kompisar…

Kontakta ledarna på aventyrare@sondrumsscout.se