Uppdatering COVID 19 HT 2020

5 november, 2020 av Birger Björkman

Ny information om coronaviruset
Med anledning av de nya direktiv som kommit från Region Halland, FHM
m.fl. har vi inom Söndrums Scoutkår beslutat att vidta nedanstående åtgärder och
anpassningar för att begränsa risken för smittoöverföring samband med avdelningsmöten.

De ökade restriktionerna gäller just nu fram till den 24 november. Vi följer konstant utvecklingen.

• Utmanarnas möten är tyvärr inställda, tills andra rekommendationer kommer.
  • Spårare, upptäckare och äventyrare har fortsatt möten.
  • Alla möten kommer att ske utomhus, tänk på att scouterna har kläder efter väder.
  • Alla hajker och läger är inställda tills riskanalyser är genomförda.
  • All hämtning och lämning sker på Svanhallavägen vid scoutstugan.
  • Föräldrar till familjescouter födda 2014-2017 får närvara på mötena. Detta gäller under förutsättning att man håller behörigt avstånd till varandra.
  • Vi vädjar till alla scouter och föräldrar som känner sig sjuka eller uppvisar symtom som passar in på coronaviruset att man ska stanna hemma minst två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under mötet ska man gå hem direkt.
  • Ledare har rätt att skicka hem scouter som inte är friska under förutsättning att föräldrar kan hämta dem.
  • Vi försöker alla genomgående hålla två meters avstånd till varandra.
  • Det är enbart föräldrar som hjälper till under mötet som får stanna kvar. Vuxna som sitter med på mötet får vänta på annan plats än scouternas möte t.ex. i bilen.
  • Ledare och vuxna håller distans till alla scouter och undviker fysisk kontakt.

Vi får hålla ut och hoppas att vi snart kan återgå till vår normala verksamhet där vi kan träffas och ha avdelningsmöten normalt.

Om vi scouterna känner oro eller behöver prata av oss går det bra att ta upp dessa frågor med våra ledare under mötena.

Restriktionerna är framtagna av styrelsen för Söndrumsscoutkår.