Scoutverksamheten är tillsvidare pausad

16 november, 2020 av Birger Björkman
Styrelsen på Söndrums scoutkår har tagit beslut om att tillsvidare pausa verksamheten.
Smittspridningen av coronaviruset fortsätter i samhället med ökad takt. Statsministern har tydligt meddelat om allas vårt ansvar att bidra till att minska smittspridningen. Styrelsen har därför valt att ta beslut om att omedelbart pausa vår verksamhet. Regeringens regler om att förbjuda allmänna sammankomster med mer än åtta personer kommer att gälla från den 24:e november, men vi har valt att införa dem nu.
Vi och flera andra scoutkårer har valt detta spår för att visa att vi tar vårt gemensamma ansvar i denna tid med coronaviruset.
Scoutkårer över hela landet tittar på digitala alternativ att träffas i avdelningar och det finns uppgifter som man kan slutföra hemma.
Varje avdelning kommer få fria händer att ordna med detta och vi tar gärna emot förslag. Lägg in förslagen på vår Facebooksida https://www.facebook.com/sondrumsscoutkar.
Vi vill också ta chansen att fixa ett Coronamärke till de scouter som slutför de digitala uppgifterna.
Terminsavslutningarna är också inställda. Vi kommer att hitta på ett sätt att få ut märkena och ordna med någon form av digital ceremoni.