Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Upptäckarscouter ägnar sig åt lite mer praktiska saker. Vi eldar, surrar, tar knivbevis. Ibland paddlar vi också kanot.

Hajker har vi med jämna mellanrum och det varierar om vi sover i stuga eller vindskydd. En gång per sommar åker vi på ett veckolångt läger.

Även om du lär dig en massa nya saker i upptäckarna har du inga lektioner och inga lärare. Du lär dig genom att pröva själv! Men det finns förstås vuxna ledare som hjälper och stöttar. Som upptäckarscout är du med i en patrull. En patrull är en liten grupp med scouter. I patrullen samarbetar vi för att klara av utmaningar. Tillsammans i patrullen klurar scouterna ut lösningar på problem och bestämmer också nya roliga saker att göra.

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man börjar fyran.